Del dette med en venn

søndag 9. januar 2011

Familiebesøk


Nå i helgen har vi vært så heldige å ha besøk av Øygunn og Helene. Vi har akkurat sendt dem avgårde til flyplassen (med et ryanair-fly som vissnok tok av på tiden?), og skal si vi har kost oss med besøk. Helene har nå kanskje vært litt skeptisk til maten her nede – men det skal man jo være når man er tre år, og er på sin første tur i utlandet! (heldigvis har de brokkoli i Brussel også!)

Man skal tidlig krøkes: Helene har sett Grand Place, Europaparlamentet og Berlaymont-bygget hvor EU-kommissærene holder til! og vi har også rukket innom to museer: 

Afrika-museet i Tervuren

der de har mengder av afrikanske, utstoppede dyr (fra kolonitiden til Belgia). 


og i dag var vi innom Natural Science Museum i Brussel – ett fantastisk museum, der høydepunktet er dinosaur-hallen, med bl.a. 10 ekte dinosaurer fra Belgia, funnet på slutten av 1800-tallet. 

Etter tenna og kjeven og dømme (og etter å ha sett Jurasic Park og King Kong) er vi glad disse ikke lenger går rundt i Østmarka. Store var de! 

Men museet var mye mer enn dinosaurer, og har kan man vandrer fra hall til hall en hel dag, og oppleve et svært interaktivt museum. En annen favoritt var ”Hval-rommet”, med masse hval-skjeletter! De er jo også relativt store (..blåhvalen tok hele rommet sånn omtrent!).

Litt stille å ikke ha Helene her – men vi har fått tre nye kunstverk på veggen som pynter opp i Rue Stevin! Takk for besøk.

2 kommentarer:

  1. heia. æ fant denne blog helt tilfeldig, men æ bare lurte ka du gjør i belgia, jobber du eller ka? og snakker du fransk eller flamsk? æ e jo fra belgia, men er utvekslingstudent i nordnorge. d e veldi fint å lese ka dåkker syns om belgia :) kos dåkker videre i belgia!

    SvarSlett
  2. Hei Ruth,

    Takk for kommentaren din.

    Kona jobbet som hospitant i EU-kommisjonen (National Expert in Professional Training) mens jeg var med og fikk meg jobb hos et norsk selskap der nede, Thorvik International Consulting.

    Vi var der bare for fire måneder, fra oktober og ut januar, så nå er vi tilbake i Norge.

    Ingen av oss er noen kløppere i fransk (og i hvert fall ikke i flamsk), men vi koste oss stort og hadde en veldig fin og lærerik tid der.

    Og som du ser av bloggen fikk vi i hvert fall reist litt rundt omkring, et høydepunkt var cyclocross i Oudenaarde :-)

    Vegard

    SvarSlett