Del dette med en venn

torsdag 7. oktober 2010

Brussel hittil, en oppsummering

Nå har jeg snakket med et lite selskap som heter Thorvik International Consulting og det ser ut som jeg får gjøre en del spennende ting sammen med de i en slags trainee-rolle.

Ellers er vi blitt vel innlosjerte i et lite krypinn i Rue Stevin (rett bak Berlyamont-bygget) og Line er kommet godt i gang i Kommisjonen. Brussel er en underlig by, en skikkelig smørje av nytt og gammelt om hverandre og mange sjarmerende små kafeer og resturanter, for ikke å snakke om alle de rare nisje-forretningene. Ta et heeelt tilfeldig eksempel;de bokhandlene jeg har sett her virker som de opphøyer idealet om at bøker skal være for sære intelektuelle som har sansen for rot og abstrakt kunst...Altså de som er, eller prøver å være, forfattere.. Ganske anderles enn Ark med andre ord.

En litt vittig sak er at Line, via Ingrid, som vi tok fransken med, via en bekjent hadde fått et telefonummer til en annen venninde som dukket opp på Buerse nå på lørdag med tremenningen til Line, Marie. Helt tilfeldig. Så det var veldig hyggelig, og på søndag ble vi invitert ut til familien hennes i Waterloo (det er visst der nordmennene rotter seg sammen) på champis, og fikk for andre gang sabla korken :-)



I går var vi på første kveld med norske-klubben på Beer Factory på Place de Luxembourg. Ymse nordmenn møtes der annenhver onsdag, så da er det bare å se etter det bordet som virker minst kontinentalt så finner du gjengen. Det var veldig hyggelig, her var det folk fra NGOer, ulike DGer ikommisjonen, EFTA, ESA, utenrikstjenesten og regionkontorer, men jeg snakket ikke noen med fra privat næringsliv.  Kanskje de har en egen kveld? 

Pussig nok var det et meget begrenset utvalg øl, og det hadde vi ikke forventet på et sted med et slikt navn. Andre steder i Brussel har over 500 øl-sorter, her var det ca 15. Men jeg drakk nå Orval og en trippel blonde av et eller annet slag. Baren hadde også en slags meny og maten vi fikk var enkel og god, men ikke spesielt billig, en entrecote m frites kosta ca € 20. Dette er stedet man går om man vil møte nordmenn og drikke øl - ikke for å spise,

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar