Del dette med en venn

mandag 25. oktober 2010

Torden og brak i Brugge


Mamma var på besøk i helgen – og på lørdag var vi i Brugge. Brugge er den mest turistifiserte byen i Belgia har vi hørt, men vi møtte opp på togstasjonen i formiddag med godt mot. Tog i Belgia er billig, og effektivt. EUR 13.90 tur/retur til Brugge kan man ikke klage på. Togturen tar vanligvis ca 1 time.


Da vi kom oss av toget i Brugge, kom også regnet og vinden. Vi stoppet rett og slett på første kafé, og fikk i oss god og varm suppe! Her fikk vi summet oss, og laget en plan for resten av dagen. Med en rask titt i Lonely Planet, bestemte vi oss for å sette snuten mot ”Vår frues kirke” (O.L.V-Kerk), hvor en statue av Michelangelo står (på høyre side når du kommer inn). Denne statuen er den eneste av Michelangelos arbeider som er utenfor Italia, den ble kjøpt av noen handelsmenn fra Brugge 1505.
Michelangelo's Madonna: In the sacrament chappel in the right wing of the church is the famous Madonna by Michelangelo. This beautiful marble sculpture is the only sculpture by the great Italian artist that can be seen in the Low Countries. It was made for the cathedral of Sienna, but two merchands from Bruges (Jan and Alexander Moscroen) brought it to Bruges after one of their business trips to Italy in 1506.
Inne i kirken var det et kor som sang, og i kirken var det flott akustikk, og det var en fantastisk stemning. Masse turister, flott korsang, og en stor kirke full av fantastisk kunst. Absolutt verdt et besøk når man er i Brugge!
Båttur på kanalene i Brugge ble ganske raskt avskrevet som en mulighet i dag - altfor surt og vått.

Men vi kom oss opp til ”Markt”, dvs det store torget..

…og gikk i stedet for på en "ny, stor" Salvador Dali utstilling. Dali kan man jo mene så mangt om, denne utstillingen viste en del av skissene hans (og han må jo ha et issue med kvinner?!?) Ingen av oss ble i grunnen overbevist om at denne utstillingen var verdt inngangspengene (EUR 10), kanskje heller dra til Spania for å oppleve Dali?

Brugge er et virvar av små smug og gater. Det er hestevogner som kjører turisttaxi, og det kryr av sjokoladebutikker! Vi smakte også på sjokoladen i Brugge, og Vegard introduserte oss for fylte kirsebærgelétopper som visstnok er typisk flamsk. Og de kan anbefales. Nam-nam!

Dagen i Brugge ble avsluttet med nok en regnskur, og noen skikkelige tordenbrak. Togturen hjemover gikk greit, og dagen ble avsluttet på vår lokale, italienske restaurant tvers over gata.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar