Del dette med en venn

søndag 10. oktober 2010

Ghent - middelalderens Europa på sitt beste - og værste...


Når vi først bor midt i Europa må vi bruke muligheten til å se noen andre byer også. På planen står selvfølgelig London og Paris, men først ut var Ghent.  Dette er en klassisk by med og en av de få som fortsatt har et sammenhengende sentrum  av middelaldersbygninger, og en skikkelig middelalderborg. Vakkert er det.

Ingen dårlig borg


Tidlig i middelalderen var Ghent  faktisk europas nest største by, kun slått av Paris. Men for noen av oss er byen mest kjent som startby for vårklassikeren Ghent – Wevelgem. Boasson Hagen vant dette rittet i fjor!



For Brussel er Ghent omtrent som Moss til Oslo, altså en halvtimes togtur unna. Men ellers forskjellene ganske store, viktigst er at Ghent ligger i Vlaanderen og der snakker de flamsk, som er helt forskjellig fra fransk. Ellers misliker de både franskmenn og fransktalende belgiere temmelig sterkt, så vi unngikk å lire av oss ”bonjour” og ”merci” i tide og utide.  Byens symbol er en halsløkke – den typen som brukes til henging. Det har sin bakgrunn i en guffen historie.  En annen til tider (tidligere tider heldigvis) populær henrettelsesform var koking. Da ble man av hygeniske grunner puttet inn i en striesekk først. Dette i følge guiden på kanalturen vår – som uten tvil var kulest i Ghent.

The Guide


 
Mindre makabert var maten vi fikk og her som alle andre steder i Belgia har de et utall ølsorter de er svært glade i 



– og en og annen utenlandsk øl de ikke er fullt så begeistret for…

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar